Commmodore loot

Der var rimeligt stille i juledagene, men vi er nu tilbage på fuld styrke igen. Finn var lige forbi d, 20 og 27/12 for at checke for evt. vand.

Junior afdelingen havde henover juledagene fået samlet en del Commodore loot sammen fra diverse tusk og byttehandler, som blev slæbt med ud i samlingen.

 

 

Oscilloskop

Poul-Henning fik sorteret osciloskoperne nogenlunde efter årgang, og fik dem op på de nye hylder ved værkstedet sammen med de andre måleapparater. Når vi efterhånden er blevet færdig med P&T udstillingen, så kan der bliver tid til at få ryddet det sidste op i værkstedet, så vi får et rigtigt godt arbejdsområde.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bent kigger på ferritkernelager

Bent har siddet og kigget lidt på ferritkernelager, som er forløberen for det RAM kredse vi kender fra computere idag. Modulet han sidder og kigger på her er fra en IBM 70-etellerandet, og er en 32×32 matrice med 1024 bit. Det kom sig af et spørgsmål i forbindelse med P&T udstillingen: Hvad vejer en bit? Ud fra det er man så nået frem til, at én bit i DASK vejede 10 gram. Sætter man det i forhold til de størrelser vi arbejder med idag, så ville 1 gigabyte veje 80 ton – og det vil være for kernene alene!