Claus havde en god dag, da han fik sin PTR500 strimmel adapter kablet til at fungere. De første beviser ses herunder. En strimmellæser er relativ simpel og sender blot en byte af gangen på en parallel forbindelse. Dette var oplagt at kombinere med en PC’s parallel/printer port, så man kan bruge en PC som strimmellæser uden at skulle bøvle med papiret. Med dette er man faktisk istand til at indlæse en komplet kørende maskine på omkring 10 sekunder. Claus har hacket et lille C program sammen til dette formål.
Du kan følge processen omkring maskinen på vores wiki.
En lille interessant detalje omkring arkitekturen på RC 3600/Nova, som er lidt fremmed for os der er vokset op med halvledere: Hvis strømmen går på en RC 3600, så vil strømforsyningen kunne sende et hardware interrupt, hvorefter maskinen har ca. 20 ms til at gemme sine registre i core lageret. Det betyder faktisk, at man kan starte maskinen op fra hvor den kom til, når man kommer mandag morgen efter et strømsvigt i weekenden. Vores maskine benytter dog halvleder lager istedet for det magnetiske core lager, da det var biligere og hurtigere.

Claus ved RC 3600 med Thorkil, Peter og Uffe i baggrunden.

Parallel port til RC 3600 interface

PC fungerer som PTR500 strimmellæser

Uffe, Peter, Poul og Poul i samtale om en ny gammel disk som de vist ikke lige genkendte

Ovenstående gav os en undskyldning for at finde nedenstående fremragende billede i vort billedarkiv. Her er man Poul sidde ved GIER konsolbordet og køre en strimmel igennem en RC 2000 læser.

Poul fra sin tid hos RC i Aalborg