Tirsdag den 28.maj 2019  kl. 19.30

Fra Braun´s rør til moderne CRT datadisplay,
Manfred von Ardennes bidrag til Fjernsynet

ved civ. ing. Ole Lauridsen

Ferdinand von Braun opfandt i 1897 et katodestrålerør, som gjorde det muligt at vise selv højfrekvente svingninger. I 1930, på Funkausstellung i Berlin, viste von Ardenne verdens første elektroniske overførsel af billeder, udelukkende baseret på elektronik og katode-strålerør, både som billedscandering og display.

Vi skal følge von Ardennes store arbejde i 1930’erne med at udvikle det moderne katodestrålerør, der med skyggemaske pricippet, endeligt kunne gengive levende farvebilleder. Som vi har set, blev det fjernsynet som massekommunikations-midlet, der leverede displayteknikken til computerudviklingen mod den ”Personlige Computer”. Alt sammen i mere end hundrede år, med Braun´s rør som display – lige ind til fladskærmene tog over!

Arrangementet er for medlemmer med evt. ledsager. Tilmelding ikke nødvendig.

Kom i god tid – der er tit få parkeringspladser en tirsdag aften.