IBM/519

Fra DDHFwiki
< IBM
Spring til navigationSpring til søgning

IBM 519 Card Reproducing Punch

Denne maskine blev brugt til mange ting : duplikering af flossede kort, flytning af felter, serienummerering af kort, ændring af datoer i en stak kort, kopiere data fra et styrekort over i samtlige efterfølgende kort, og meget meget andet.

Til læsestack'en findes et sæt plader, der gør at man kan læse s.k. Stubs (ca. 30 kolonner). Når et medlem (jeg taler her om min tid i Brugsforeningen HB) havde købt noget på afbetaling (det blev det nu ikke kaldt, for det lød så fattigt... Det blev kaldt for Ratebetaling), fik han tilsendt et "checkhæfte" med et antal kort svarende til antallet af rater der skulle betales. Når han så kom på postkontoret for at betale raten. beholdt postkontoret den store del af kortet, og stubben blev sendt til HB så de kunne registrere betalingen. Stubben blev så læst, med indsatte plader, og indholdet blev kopieret til et 80-kolonners kort.

Der var desværre mange medlemmer der tilføjede ekstra huller i stubben, så de kunne være i en A4-mappe. Disse skulle så rekonstrueres manuelt. Der var også stubs med hæfteklammer i.