RC/RC4000

Fra DDHFwiki
< RC
Spring til navigationSpring til søgning
RC4000 anlæg på Tapeten i Ballerup.

Tidlige artikler

Pulawy projektet og processtyringManualer

RC4000 simulator

Henrik Jacobsen skrev en RC4000 simulator i begyndelsen af 1990'erne. Det er en "virtuel" simulator, forstået sådan at den ikke simulerer RC4000's fysiske opbygning, men efterligner de logiske funktioner. Hensigten var at udvikle et værktøj som kunne erstatte en RC8000, med brug af datidens hardware; derfor er der gjort meget for at hastighedsoptimere koden. Det lykkedes; på en 486/66MHz PC er hastigheden af den simulerede RC4000/RC8000 ca. det dobbelte af en RC8000/55.

DTU's personaleadministrative system blev i flere år sidst i 1990'erne afviklet på RC4000 simulatoren, med nogle RC8000 specifikke tilføjelser.

Simulatoren kører under MS-DOS og benytter VCPI (Virtual Control Program Interface). Det sidste har gjort det ret problemtatisk at afvikle simulatoren på nyere PC-systemer med MS-Windows (endsige *nix). Med de nyere virtualiseringsteknikker som findes i PC hardware, og de forskellige "virtual box" værktøjer, er det så blevet muligt at bruge simulatoren på maskiner med et moderne styresystem - Linux, eller de nyeste udgaver af MS-Windows.

Forhåbentlig kommer her inden længe en eller flere færdige installationspakker til disse miljøer. Indtil da må man selv skaffe sig de rette VCPI-omgivelser - f.eks. ved hjælp af VirtualBox og FreeDos. Eller bare studere kildeteksten.


Bredere artikler