Amstrad PPC

Fra DDHFwiki
(Omdirigeret fra PTM/D/AmstradPPC512)
Spring til navigation Spring til søgning
Amstrad PPC512

Amstrad PPC var en bærbar IBM-kompatibel PC og blev drevet af en NEC V30-processor på 8MHz (svarende til en Intel 8088). Den blev markedsført som en prisvenlig løsning for små virksomheder i 1988. Der var ét eller to 3½" diskettedrev placeret i højre side. Computeren kan køre ca. en time på 10 C-størrelse batterier eller på strøm fra elnettet.

Som det ses på billedet var det fysiske layout noget anderledes end andre LCD-baserede bærbare. Skærmen er på kun 6", men der var mulighed for at koble en ekstern CGA eller MDA skærm på. Tastaturet var til gengæld i fuld størrelsen med både separate pile-taster og numerisk sektion. Når maskinen skulle klappes sammen, lagde man skærmen ned og foldede tastaturet ind over.

Der var to modeller PPC512 havde 512 KB RAM, og PPC640 havde 640 KB og et indbygget 2400 baud modem.

PPCen var ikke en kommerciel succes. Maskinerne var meget store og for tunge til at den almindelige kontorarbejder kunne bære rundt på dem. De var kendt som "slæbbare computere" med ringe forskel i størrelse og vægt (5.4 Kg) til deres fuld størrelse desktop-ækvivalenter. De blev for det meste solgt i Storbritannien og Europa.

Læs mere: Wikipedia: Amstrad PPC 512.