RECKU - Det Regionale EDB-Center ved Københavns Universitet

Fra DDHFwiki
(Omdirigeret fra RECKU)
Spring til navigation Spring til søgning

Det Regionale Edb Center ved Københavns Universitet blev oprettet i 1969. Centret blev i 1985 slået sammen med NEUCC og RECAU under navnet UNI-C.

Oprindeligt havde RECKU en UNIVAC 1106 med 131 K ord (af 36 bit). Efter 1½ år blev anlægget opgraderet til en UNIVAC 1108, som kørte dobbelt så hurtigt. Maskinen betjente en række batchjob fra hulkortlæser/linjeskriver-stationer (bl.a. én på RUC) samt omkring 50 interaktive ("demand") terminaler, bl.a. på RUC.

Til UNIVAC'en fandtes bl.a. FORTRAN og ALGOL compilere. Der var bl.a. en "NU-ALGOL" udviklet af Norges Universitet, som blot var hurtigere og bedre end UNIVAC's egen ALGOL-compiler.

Ved du noget om RECKU, så skriv om det her.


2011.03.15 Mads Frellsen.

Jeg ved i det mindste, at:

I perioden fra Roskilde Universitetscenter (RUC) åbnede i 1972 og mindst de næste par år var RUC tilsluttet ved hjælp af en RC "MUT" terminal (Modular Universal Terminal) til RECKU.

På det tidspunkt blev RUC af RECKU betjent af en UNIVAC 1108 med bl.a. FORTRAN og ALGOL compilere. Der var bl.a. en "NU-ALGOL" udviklet af Norges Universitet, som blot var hurtigere og med lidt flere kommandoer end UNIVAC's egen ALGOL-compiler.

I perioden 1972-73 var det udelukkende batchkørsler, der blev betjent på RUC, men fra 1973 blev der tilsluttet såkaldte "demand-terminaler" bestående af monokrome UNISCOPE 100 terminaler, som kørte med højere prioritet, så batchkørsler kom bag demand-terminalernes forespørgsler.