BETA

Fra DDHFwiki
Spring til navigation Spring til søgning
For- og bagside af BETA bogen

Udviklingen af BETA programmeringssproget startede i 1975 med formål at udvikle begreber, konstruktioner og værktøj for programmering, delvis baseret på Simula sproget. Holdet bag BETA sproget bestod af Bent Bruun Kristensen, Birger Møller-Pedersen, Ole Lehrmann Madsen, og Kristen Nygaard. Kristen Nygaard var en af de to originale designere af Simula sproget.

Initiativet til projektet blev taget af Bjarner Svejgaard da Kristen Nygaard var gæsteprofessor på Institut for Datalogi, Aarhus Universitet. Oprindeligt var det intentionen at udvikle et programmeringssprog baseret på Nygaards Delta ideer. Dette skulle være en efterfølger til Simula ved navn Gamma. I halvfjerdserne var det ofte antaget at et generelt programmeringssprog ikke var brugbart til systemprogrammering. Det blev derfor besluttet at definere et systemprogrammeringssprog, som også skulle bruges til at implementere Gamma. Dette sprog blev kaldt BETA.

På nuværende tidspunkt - år 2021 - ser det ud til at der ikke har været nogen aktivitet omkring projektet i omkring 15 år.

Se også