BOGIKA Tekstbehandlingssystem

Fra DDHFwiki
Spring til navigation Spring til søgning
Opstart af programmet

Simpelt tekstbehandlingsprogram til CP/M fra 1981. Udgivet af Dansk Systemprogrammel / Bogika Data-Systemer / Dansk Edb Teknik.

Virkemåde

Man starter programmet ved at skrive editor. Her bliver man bedt om at indtaste dato, men man kan bare trykke retur. Derefter lander man i redigeringsskærmen med en tom side. Foroven vises hvilken kolonne og linje markøren er på. Bogstavet under markøren vises, eller 'BL' og 'CR' for henholdsvis blank og tom linje. Et særkende er, at markøren altid er på midterste linje. Man flytter hele siden op/ned for at komme til det sted hvor man ønsker at skrive. Dette er nok gjort for at simulere en skrivemaskine.

Der er ingen mulighed for automatisk centrering tekst. Man skal skubbe teksten til midt ved at taste mellemrum. Der er heller ingen tekstattributer såsom kursiv, fed eller forstørret/formindsket skrift.

Programmet har nogle besynderlige valg i brugerinterfacet. Man skal altid angive drev-navn når man gemmer/henter tekster. Det sker ikke i andre CP/M programmer. Men den mest ikke-intuitive funktionalitet er, at når man gemmer sin tekst, så sker det kun fra den linje man står på og til et linjenr. man skal angive. Hvis man ikke er bevidst om, at man skal sætte markøren på linje 1 inden, kan man være uheldig kun at have gemt få linjer af sin tekst!

I Bogikas katalog over software i efteråret 1984 stod dette tekstbehandlingssystem med formatter-program til kr. 3.500,-