Beocord 8000

Fra DDHFwiki
Spring til navigation Spring til søgning
Beocord 8000 med åbent låg
Beocord 8000 med lukket låg

Beocord 8000s mest interessante tekniske funktion var båndtælleren, som gav en direkte aflæsning på minutter og sekunder. Dette var blevet set før på professionelle åbne spoleoptagere, men var normalt baseret på en optaget tidskode, og ville derfor kun fungere med bånd fra den optager.

Systemet, der blev brugt i Beocord 8000, brugte en mikroprocessor til først at beregne tykkelsen af båndet og størrelsen af kassette-navene, og derefter bruge denne information til at beregne den forløbne tid ud fra antallet af optagningsspolens rotationer.

Når en kassette blev sat i, var det først nødvendigt at lade maskinen udføre målingen. Et tryk på "go"-tasten vil først starte en tilbagespoling til starten af båndet, efterfulgt af et par sekunder i afspilningstilstand. Da kapstanhastigheden var kendt, og opsamlingsspolen også var kendt for at være tom, bestemte denne del af processen navstørrelsen.

Dernæst, og fuldautomatisk, ville båndet spole et fast antal optage-rotationer frem og igen spille et kort stykke tid. Dette gjorde det muligt at måle båndtykkelsen. Den sidste del af processen var, at båndet spole tilbage til den position, det var i, da der blev trykket på "go", og at afspilningen blev genoptaget fra det tidspunkt. Under denne proces blev outputtet slået fra, så der var ingen udbrud af musik under afspilningsfaserne.

Denne proces var fuldstændig automatisk og krævede kun et tastetryk for at starte. Derudover var det ikke nødvendigt at indtaste båndlængden, og selv ikke-standard båndlængder kunne måles nøjagtigt. Ved at trykke på 0 havde "go" stort set samme effekt, men i dette tilfælde ville afspilningen begynde fra begyndelsen af kassetten. Målingerne blev gemt i hukommelsen, indtil kassetten blev fjernet fra maskinen. Som en yderligere forfining kunne de nummererede taster på frontpanelet bruges til at indtaste den ønskede tid for et bestemt emne på båndet, og så ville båndet automatisk blive viklet til det punkt.