Bruger:Claus Andersen

Fra DDHFwiki
Spring til navigationSpring til søgning

Kontaktinfo

Mail: claus.andersen@enkel.it.dk

Mobil: (+45) 51 51 00 59

Jeg bor i lejlighed og har en meget fleksibel arbejdsdag, så jeg kan fint kontaktes af DDHF's beredskab i forbindelse med oversvømmelse mv. Nedenstående er en kort introduktion af mig. Så kan du få en idé om hvad jeg er for en størrelse. Jeg erkender der er skarpere knive i skuffen, men til gengæld ser jeg hamrende godt ud.

Baggrund

Systemkonsulent hos Diatel (TeleDanmark Internet) January 1995 – July 1998 (3 years 7 months)

Advisory IT Specialist hos IBM August 1998 – October 2002 (4 years 3 months)

Solution Architect hos T-Systems (Deutsche Telekom) November 2002 – August 2005 (2 years 10 months)

Principal Consultant hos Enkel IT September 2005 –

Arbejdsområder

Nøgleordet har altid været infrastruktur men spænder ellers bredt. Startede i tidernes morgen på DAIMI, men fik aldrig gjort noget formelt færdigt, da pengene i "fritidsarbejdet" var langt sjovere. Dagligdagen foregår på en Windows platform, men er ellers meget glad for NetBSD og embed'ede systemer.

Ellers dækker mine hoved kompetancer:

  • Post systemer. Alt fra X.400 til SMTP. Postfix er er min favorit, men lidt sendmail og qmail er det også blevet til. Derudover også appliances og mail "firewalls". Har været med siden Exchange 4.0 uden servicepacks, og de fleste projekter er i dag på denne platform. har også været udsat for Lotus Notes, men heldigvis mest i forbindelse med migreringsprojekter :-)
  • Netværk. Absolut ikke CCIE niveau, men ikke bange for ord som BGP, APIPA, AS numre og sliding windows.
  • Telefon anlæg fra små Ericsson PBX til store Nortel Meridian anlæg. Dette gav interessen for CTI, så idag er det softwaitche der er interessante. Jeg bryder mig ikke om Asterisk, men er til gengæld begejstret for FreeSwitch. Jeg har bevidst holdt fingrene fra de store kommercielle spillere, da de stadig betragter det som en lukket verden (old school telefoni når det er værst).
  • Active Directory (PKI, X.500, LDAP, Kerberos) og lige så vigtigt: IDM
  • Scripting
  • Let programmering - alt andet end Java (man er vel princip-rytter). Mere de praktisk udbredte ting som Pascal, C, LUA og Python. Det er aldrig blevet så meget til de gamle sprog som Algol og Cobol fra stor maskine verdenen, men har altid været fascineret af Erlang. Jeg er meget lidt religiøs mht. sprog, men har nu altid ment at eMacs nørderne kan beholde LISP for dem selv. Og som alle andre religiøse holdninger er det ikke baseret på praktiske erfaring, men en meget klarsynet og overbevist tro.

I øjeblikket sidder jeg og koder på et telefoni system for en kunde (C,C++ og C#).

It's all in the interface, Baby

Arbejdsmæssigt er jeg meget process orienteret og mener ikke teknikken ikke interessant, men hvad man gør med den. Privat er jeg dog lige så fascineret af blikenlights og og de der små dimser indeni der indeholder blå den blå røg, som enhver anden rask lille dreng. Systemet i sig selv er ikke så interessant for mig. Det er mere hvordan man får tingene til at spille sammen. Opgaver hvor jeg kan få lov til at sidde og nørkle med "limen" er dem der driver værket for mig.

Projekter

Følgende beskriver de ting jeg roder med i DDHF regi. Det er en skønsom blanding af ting som jeg rent faktisk laver og en ting jeg godt kunne tænke mig at gøre mere ved. Det er kun ment som en huskeliste til mig selv, men du er velkommen til at kigge mig over skulderen...

PBX

Jeg har støvet lidt rundt i kælderen har kunne ikke umiddelbart se nogen PBX. En PBX er i relation til DDHF ikke interessant i sig selv, men jeg mener det kunne være en rar ting at have i forbindelse med formidlingen. Nico har været så flink at forklare lidt om Telex opsætningen. Sådan noget syntes jeg selv er meget interessant og giver liv og mening til tingene. På samme måde kunne det være et sjovt lille projekt at sætte en PBX og så man kan "emulere" PSTN. Hermed slipper man for, at bruge bylinier for at demonstrere, og hvem ved hvor længe bycentralerne bliver ved med at understøtte pulse dialing. En lille PBX monteres på en plade, og linierne termineres i en LSA plint. Her kan man så have et lille LSA-LSA krydsfelt. Herfra føres linierne ud i hhv. RJ-11 og tre-benede telefonstik. Man kan overveje om man også vil slutte i et lille RJ-45 panel, da det var det man så mange steder.

Har man det setup, så kan man lige pludseligt få meget sjov ud af akustiske koblere, modems og meget andet sjov. Er der interesse nok for datakommunikation, så er der potentiale for meget andet end blot POTS :-)Nimbi

Diatel

Lasat

Røverhistorier