DDHFwiki:Forside

Fra DDHFwiki
Spring til navigation Spring til søgning

Hvordan gør man...

Du kan få hjælp til redigeringskoder på den "rigtige" Wikipedias Hjælp til redigering.

Brugeroprettelse, problemer, spørgsmål: send mail til wiki@datamuseum.dk

Vores lille "helpdesk" team svarer så hurtigt de kan.

Hvem, Hvad & Hvor meget

Formålet med denne wiki er at gøre den danske IT historie og vores samling tilgængelig på nettet.

Hvor der er andre kompetente kilder, f.eks på Wikipedia, linker vi naturligvis til disse resourcer.

For så vidt vores samling er der ingen øvre grænse for hvor godt et artifakt må præsenteres med detaljer og billeder. Prøv at holde beskrivelsen person-neutral og faktuel. (Mht. de gode historier, se nedenfor.)

Manualer og anden dokumentation kan scannes i pdf format (300dpi) og uploades til wikien.

Personlige beretninger og historier er mere end velkommne: Lav en "Fortælling/etllerandet" side og skriv løs, link til historien på siden Fortælling

Om Persongalleriet

Formålet med personsiderne er flerfoldigt: Dels er der den rent historiske registrering, hvem arbejde hvor og hvornår der er til hjælp i det historiske udredningsarbejde, dels er der den egentlige biografiske rolle, specielt for de der ikke er blandt os mere.

Siderne oprettes med fuldt navn, således som personens navn normalt anvendes ("Niels Ivar Bech", "P.E.Mønsted") kælenavne, initialer og andre alias, bør ikke bruges.

Nulevende personer har hoved- og håndsret over deres egen side i persongalleriet.

Hvor vi opretter sider om 3. mand, anvendes kun et minimalt sæt oplysninger, eller en officiel biografi, hvor en sådan foreligger. Specifikt må siden ikke indeholde tlf-numre, email-addresser osv. Sådanne oplysninger kan evt. placeres på en "Privat:P.E.Mønsted" side hvor kun foreningens medlemmer kan se dem.

Under alle omstændigheder skal god takt & tone, samt datatilsynets regler for personhenførbare oplysninger respekteres.

Vedr. ophavsret, copyright og forretningshemmeligheder

En del af det historiske materiale er, strengt juridisk set, stadig beskyttet af ophavsret, copyright eller almindelig omsorg for forretningshemmeligheder.

Vores hovedregel er, at materiale der kan købes i markedet idag, ikke må oplægges på wikien, istedet henvises der til de relevante produkter.

Private sider

Sider hvis navn starter med "Privat:" er ikke synlige for offentligheden, men alene for foreningens medlemmer. En "Privat:" side bør i princippet altid have en modsvarende åben side, med mindre helt særlige forhold gør sig gældende.

Brug af materialet

Dansk Datahistorisk Forening forbeholder sig ret til at anvende materiale fra DDHFwiki i forskellige sammenhænge bl.a. som baggrundsmateriale i forbindelse med formidling af den danske datahistorie.

Reklame mv.

Wikien må naturligvis ikke bruges til at reklamere for egen eller andres virksomhed eller produkter, eller på andenvis anvendes i kommercielt øjemed.