Genstand:11000100 SWTPC 6809 microcomputer

Fra DDHFwiki
Spring til navigation Spring til søgning


11000100
Producent: South West Technical Products Corp.
Model/type:
Serienummer:
Datering: 1981-01-01 - 1981-12-31
Modtaget: 2008-02-28
Fra:
Kategorier: Manualer

Mikrodatamater

Programmer og programmel


Modulopbygget flerbruger mikrodatamat baseret på Motorola MC6809 2 MHz med Uniflex styresystem (Unix like).

Yderligere Oplysninger

Følgende stammer fra en beskrivelse, der fulgte med donationen:

Maskinen er unik i sit modulopbyggede system, idet den er baseret på et bundkort delt op med en central bus til memory kort, disk-kontroller kort mm., og så en særskilt i/o bus til serie og parallel interface kort mm.

Kernen i systemet består af en Motorola MC6809 2Mhz processor. Den modsvarer ydelsesmæssigt imidlertid en Intel 186 på et sted mellem 16MHz og 25MHz. Den første faktor 4 opnår den ganske enkelt ved en betydelig mere clock cycle effektiv arkitektur, og den næste faktor 3-4 opnår den ikraft af et meget effektivt ortogonalt instruktionssæt, der iøvrigt også kan skrives 100% relokerbar kode til. For yderligere oplysninger om processoren henvises til Motorola's original dokumentation.

Hukommelsesmæssigt startede man med moduler på 32-64Kbyte, men dette blev ret hurtigt udviddet til moduler med 128-256KByte, hvoraf maskinen kunne addressere i alt op til 1 Mbyte via et ekstra 4 bit addresse felt, implementeret i H/W logik (senere adapteret af Motorola i egentlige MMU (Memory Management Units) IC's efter samme koncept).

Dette MMU koncept blev banebrydende for maskinens anvendelighed som flerbruger maskine, idet det åbnede op for et, i første omgang meget enkelt Multibruger koncept, hvor hver bruger kørte i sit eget lille 64KByte område, som om de havde deres helt egen computer. En timer eller I/O event baseret interrupt drevet Task manager sørgede så for at skifte mellem de forskellge brugere efter behov.

Til maskinen blev så kort efter, af et andet firma kaldet TSC (Technical Systems Consultants) som bestod af 5 unge mennesker, udviklet et helt enestående UNIX miljø, kaldet "UniFlex", der var skrevet og super optimeret i assembler, alle runtime moduler og utilities var fuldt tilgængelige i source kode også. Operativsystemet rummede både background print manager for op til 3 printere, og op til ialt 16 brugere via seriel I/O og dertil opkoblede terminaler.

Referencer

https://deramp.com/swtpc.com/swtpc_6809.htm

https://www.sardis-technologies.com/pre-st29/swtpc.htm

Links hertil