IBM 129 Card Data Recorder

Fra DDHFwiki
Spring til navigation Spring til søgning
IBM 129 Card Data Recorder

Model 129 er en ny generation i forhold til IBM 029 Card Punch idet den havde en smule hukommelse. Hvis man lavede en tastefejl på en 029 skulle man trykke på tasterne Release og Register. Dette flyttede kortet over i en læser, og man kunne kopiere kortet bogstav for bogstav ved at trykke på Duplicate tasten indtil man var kommet til fejlen, taste det rigtige tegn og fortsætte. Med 129 blev indtastningen opsamlet i en RAM buffer (Deraf navnet "Recorder"). Hvis man lavede en fejl kunne man trykke på "Delete" og indtaste det korrekte tegn. Kortet blev først hullet når man trykkede på "Release" tasten.

Enheden kunne også bruges til verifikation. Hvis informationen var kritisk, f.eks. beløb, skulle kortene kontrolhulles. Dette gjorde man ved at lægge de perforerede kort i maskinen. Derefter tastede operatøren de samme data igen. Istedet for at perforere kortet blev det checket at "genhulningen" af et kort passede med de huller der var i forvejen.

Eksemplaret i datamuseets samling kommer fra Brüel & Kjærs donation af en IBM System/3. Normalt anvendte System/3 96-kolonners hulkort (der kun var en trediedel af størrelsen af et 80-kolonners hulkort). Brüel & Kjær anvendte dog de almindelige 80-kolonners hulkort, sikkert af historiske årsager.

Mere information