Intergraph InterServe 6709

Fra DDHFwiki
Spring til navigation Spring til søgning
InterServe 6709

InterServe og InterPro varenavnene refererer til en række computere fremstillet af Intergraph med 32-bit CLIPPER CPU. Oprindeligt udviklet af Fairchild, og derefter erhvervet af Intergraph, CLIPPER er bemærkelsesværdig for at være en af de tidligste kommercielt tilgængelige RISC CPU'er, men den nåede ikke signifikant succes uden for Intergraphs egen produktlinje.

Intergraphs primære markeder for InterPro var for 2D og 3D CAD, computerstøttet konstruktion, kortlægning og GIS-applikationer, og dette fokus drev udviklingen af relativt sofistikeret grafikhardwareacceleration og bred understøttelse af forskellige 3. parts plottere og printere, især til storformat produktion. Systemer konfigureret uden grafik er typisk udstyret med en seriel terminal og mærket InterServe i stedet for InterPro.

Eksemplaret i datamuseets samling er en InterServe 6709 fra 1992, har en C4 CLIPPER CPU og CLIX operativsystem (en portering af UNIX System V release 3.1 på licens). Den har været anvendt i forbindelse med TDCs landsdækkende GIS-system for kabelføringskort.