Memorex

Fra DDHFwiki
Spring til navigation Spring til søgning

I ’gamle’ dage var Memorex et stort og kendt navn i relation til IBM Mainframes o.a.

Memorex startede i 1961 med salg af magnetbånd og ekspanderede med salg af diske og diskdrev samt andre IBM kompatible enheder, og var op gennem 1970’erne og 1980’erne en af de største uafhængige leverandører af eksterne enheder kompatible med IBM systemerne.

Memorex kunne f.eks. levere ekstra storage, som kunne kobles på IBM System/370-155, og Memorex solgte disksystemer og diske, tapestationer og tapes og kommunikationscontrollere kompatible med IBM’s maskiner og systemer.

Memorex er også kendt for produktion af de små kassettebånd til musikkassette spilleren. For de fodboldinteresserede: Preben Elkjær var i en periode ansat som sælger hos Memorex.

I 1982 blev Memorex opkøbt af computerfirmaet Burroughs, som over de følgende år måtte afhænde de forskellige dele af Memorex, hvilket førte til oprettelsen af Memorex Telex i 1988 (i Holland), som dog kun holdt frem til 1990 hvor det igen blev spredt. Så sent som i 2006 eksisterede der underfirmaer rundt i verden. Navnet Memorex er undervejs ejet af Tandy og andre frem til 2016, hvor ejerskabet overgik til Digital Products International.

Diverse dokumentation

Mere om historien og tidslinjen på : Memorex - Wikipedia

Se brochurer for:

Memorex Telex 5480 – IBM 3480 kompatible kassettebåndsstationer

Memorex Telex 5400 Automated Tape Library – konkurrent til IBM’s lignende, Storagetek m.fl. (taperobotter)