RC791 Linieselektor

Fra DDHFwiki
Spring til navigation Spring til søgning
RC791 Linieselektor

Linieselektoren (eller Line selector) er en multiplekserboks, som gør det muligt for adskillige RC700 Piccoloer at dele to eksterne enheder, som f.eks en printer og et modem. På bagsiden er der otte serielle V.24 indgange og to serielle udgange. På boksens forside er der to 7-segment LED displays, som viser med et tal 1-8, hvilken computer der har reserveret brugen af en af de to enheder.

En computer angiver at den ønsker at bruge en af enhederne ved at markere DTR (Data Terminal Ready) på den serielle udgang. Valg af enhed A eller B sker ved at markere RTS (Request To Send) før eller efter DTR tændes. Hvis den modtager DSR (Data Set Ready) og én eller begge af CD (Carrier Detect) og DSR (Data Set Ready) kan den starte transmissionen. Lineselektoren kan sættes op i en kaskade, således at udgangen på den første bliver koblet på en indgang på den næste. Dette gør det muligt at lade flere computere dele de samme enheder.

Det er ydermere muligt at sætte en Piccolo på den ene udgang og lade den være "master" for de andre. Denne kører et særligt program, der gør det muligt for de andre computere at læse filer på masterens diskettedrev, og endda boote CP/M. Det er hvad vi kalder en filserver nu. Da det foregår over den serielle port med en hastighed på 9600 bps, vil indlæsning af et 30 kilobyte program tage 30-40 sekunder.

Mere information