RC8000 bring-up i Hedehusene

Fra DDHFwiki
Spring til navigation Spring til søgning

Selv om RC8000 er nyere end både GIER og RC4000, er det den af de 3 som giver flest udfordringer at holde kørende. Denne side er tænkt som en logbog for vejen mod en kørende RC8000 i HH.

Status ved flytning til Hedehusene

Vi flyttede hele den (tidligere) kørende RC8000 fra Tapeten, på nær Wangco båndstationen. Endvidere er 2 stk 248 MB CDC "SMD" diskdrev kommet med, sammen med det lille "Control Unit" møbel.

Tilstand ved ankonst, kort fortalt:

  • Der er efterhånden "sprunget" så mange elektrolytkondensatorer i selve RC-chassiserne, at vi har besluttet en større udskiftningsrunde (alle lytter på +5 og +/-12V udgange).
  • Strømforsyning til IDA-disk er defekt.
  • Selve IDA disken og/eller Control Module er defekt.
  • De to SMD diske har ikke været tændt siden ca. 1997.

Logbog, nyeste først

28. april 2022

Disc-controlleren til SMD diskene - DSC801 - skal sidde som første enhed efter CPU på RC8000 bussen. Det gjorde den ikke, da den aldrig har været brugt i den nuværende konfiguration af RC8000. Det krævede lidt rumsteren med den interne kabling i kassetterne, men nu er den på plads.

Nye lytter til strømforsyningerne er ankommet.

21. april 2022

Vi satte strøm på SMD-diskene og CU'en for at se om der slap røg ud.

  • Alle 3 enheder lyder og lugter normalt.
  • Disken nærmest RC8000 har alle forsyningsspændinger. Operatørpanel normalt, ingen FAULT.
  • Den anden disk mangler + og - 9.7 V spændingerne. FAULT lyser.

7. april 2022

Vi satte strøm på båndstationen. Efter at have lokaliseret et internt stik som var faldet af og bragt det på plads, fungerer stationen som den skal ved manuel betjening (Load/Forward/Reverse/Rewind). Ikke noget "klisterstads" på capstan eller andre steder.