Apple II

Fra DDHFwiki
Spring til navigation Spring til søgning
Apple II med diskettestationer og monitor

Apple II er den første masseproducerede hjemmecomputer lanceret i juni 1977 og blev en stor succes. Den oprindelige udgave til det amerikanske marked sendte video ifølge NTSC standarden, men ikke som TV-signal. Man skulle bruge en monitor. Steve Wozniak havde udnyttet visse detaljer i dette signal for at får farver. Dette kunne ikke gentages i PAL udgaverne til det europæiske marked, og farver kom ikke før end Apple IIe udkom.

VisiCalc

Computeren blev oprindeligt solgt til hobby-folk og entusiaster. Det ændrede sig da regnearket VisiCalc blev lanceret i 1979. VisiCalc var en totalt ny idé, som gjorde det meget nemmere at lave markedsanalyser og det var ikke tilgængeligt på de mainframes og minidatamater som virksomheder havde opstillet. VisiCalc var kun tilgængelig på Apple II. Folk brugte deres egne penge på at købe kombinationen Apple + VisiCalc, stillede det ind på kontoret, og på den måde startede revolutionen omkring personlige computere.

Z80 SoftCard

Den åbne arkitektur med mulighed for udvidelseskort medførte et større økosystem af tredjeparts produkter, såsom 80-kolonners display, og sågar et kort med en alternativ CPU - Z80 - der gjorde det muligt at køre CP/M programmer. F.eks. WordStar, dBase II og COMAL.

Billeder