COMCAD

Fra DDHFwiki
Spring til navigation Spring til søgning

COMCAD var faktisk 2 forskellige software produkter, den første version var et rastergrafik program udviklet i begyndelsen af 1980'erne af Ulrich Lysdal til en ICL Comet personlig computer. Forkortelsen står for COMet Computer Aided Design. Den anden version blev udviklet af en ung datalog studerende fra Midtjylland på freelance basis for ICL, og var et komplet vektorbaseret tegneprogram der kunne bruges til at tegne præcise tekniske tegninger. De to versioner blev solgt sideløbende og benævnedes Comcad 1 og Comcad 2.

Comcad 1 havde meget af den samme funktionalitet som MacPaint, og kunne bruges til f.eks. tekniske tegninger, diagrammer og frihåndstegninger. Man kunne tegne i rastergrafik og endda lave små animationer. Der var lavet en forbindelse mellem COMCAD og Comet'ens tekstbehandlingssystem, således at ved udskrift fra PROTEKST blev COMCAD filer hentet ind og printet som figurer.

For at bruge COMCAD 2 skal computeren være bestykket med et MPS-24 grafikkort og en HIPAD digitizer. Det vil yderligere være en fordel at have en plotter eller en matrixprinter.

Det var ydermere muligt at tilkøbe en plotter således at de vektorbaserede tegninger kunne udskrives på A3 papir.

Se også artiklen Danske Mikroer: Comet skrevet af Ole Grünbaum.