CalComp plotter

Fra DDHFwiki
Spring til navigation Spring til søgning
CalComp 507 plotter

California Computer Products startede i 1959 og blev markedsdominerende på fremstilling af plottere. Deres første produkt var CalComp 565, som blev lanceret samme år.

500-serien var såkaldte tromle-plottere. De tegner ved at papiret køres frem og tilbage og pennen fra side til side. Der er desuden en magnetspole, som kan hæve/sænke pennen. Instruktionerne til plotteren sendes som et koordinat-endepunkt. Plotteren vil så tegne en streg dertil. Der tegnes med ca. 5 cm per sekund. Hvis det tog lang tid at beregne en tegning blev instruktionerne ofte skrevet ud på magnetbånd, og derefter indlæst i plotteren.

Eksemplaret i datamuseets samling kommer fra Forskningscenter Risø og blev anvendt ifm. GIER.

CalComp leverede et API skrevet i Fortran, som de fleste softwarepakker benyttede. Det blev en tidlig de facto standard for 2D vektorgrafik som konkurrenterne måtte være kompatible med.


IBM 1627 (CalComp 565)

IBM solgte CalComp 565 plotteren under navnet IBM 1627. Dette eksemplar i samlingen har været tilsluttet en IBM 1130, der lavede matematiske modeller af kølekompressorer og andre tekniske beregninger i begyndelsen af 70-erne på Danfoss.