Chaos-foreningen

Fra DDHFwiki
Spring til navigation Spring til søgning
En af maskinerne fra "chaos-clusteret" der gjorde nettet usikkert i Danmark

Foreningen blev startet i 1997 eller muligvis et par år tidligere af ansatte fra Cybercity, og udførte nogle "practical jokes" på et tidspunkt, hvor Internettet var nyt for alle i Danmark, og der var en pioner-stemning af muligheder og en ret stor naivitet.

En kendt practical joke var annonceringen af Danmarks første webcam. Det viste WCet i et handicaptoilet med teksten "Billedet opdateres hver 12. sekund, så prøv og "reload" - måske er du heldig...". Vittigheden var, at det var et statisk billede. Der var ingen opdateringer. Efter et stykke tid blev det opdaget, at der ingen ændringer skete. Gruppen lavede derefter en ændring, således at enkelt pixel blev sat ind et tilfældigt sted i fotografiet. Siden er stadig operationel i 2021 og kan findes på http://www.chaos.dk/.

I slutningen af halvfemserne afholdte IT-firmaet Computer Associates og bladet Børsens Nyhedsmagasin en årlig webkonkurrence - Det gyldne snabel-@. I 1999 tilmeldte Chaos-foreningen deres webcam-side, og sendte derefter så mange falske stemmer, at det lykkedes dem at placere sitet på en andenplads i brugernes afstemning efter Opasia. De skrev simpelthen et script der maskinelt sendte stemmer til http://www.snabel-a.dk/. Navne og adresser var hentet direkte i Internetleverandøren Cybercity's adressebog.

Foreningen blev udelukket fra konkurrencen.

DDHF har en Supermax computer fra Chaos gruppen i samlingen.