IBM 3270

Fra DDHFwiki
Spring til navigation Spring til søgning
IBM 3278 terminaler fra 1978

IBM 3270 terminalsystemet blev en de facto standard i edb-branchen og emuleres den dag idag på PC'er og lign. når man skal kommunikere med IBM mainframes. Skærmterminalen er en såkaldt blokorienteret skærm, hvilket betyder, at data udveksles med den tilsluttede computer i datablokke og ikke tegn for tegn som ved de almindelige tegnorienterede terminaler.

En datablok til skærmen indeholder formateringsinformation, der definerer tekster og felter på skærmbilledet. Brugeren udfylder så felterne på skærmen med indtastninger og disse sendes først i en samlet blok til computeren, når der trykkes på en SEND tast (eller på en anden funktionstast).

Den oprindelige lancering i 1971 bestod af 3271 og 3272 kontrolenhederne og 3277 terminalen. Model 1 havde 12 linjer og 40 kolonner. Model 2 havde 24 linjer og 80 kolonner. Formålet med kontrolenheden var at afkode datastrømmen af tegn og styrekommandoer fra værtscomputeren, og derefter sende et signal via et coax-kabel til skærmenheden. Tilsvarende at reagere på tryk fra tastaturet, konvertere det til EBCDIC og sende det videre. Dette blev senere integreret ind i terminalen.

Læs mere om 3270 terminalsystemet på Wikipedia.

Manualer