NINE - og TRIFORK

Fra DDHFwiki
Spring til navigation Spring til søgning

NINE

Nine blev etableret i 2007. I dag er vi over 150 medarbejdere, der digitaliserer den offentlige og private sektor i Denmark.

Vi startede med fire medarbejdere – i dag (2022) er vi over 25 gange flere. Allerede fra start blev alle administrative systemer lagt i skyen hos Google og udviklingsopgaver blev, hvor det var muligt, løst med open source AWS hos Amazon.

Vores konsulenter arbejder med løsninger centralt i den offentlige it-infrastruktur; eksempelvis virksomhedsregisteret (CVR), personregisteret (CPR) og SKAT – og for virksomheder i finanssektoren med stor berøringsflade i befolkningen.

Nine har bl.a. været ansvarlig for nyudvikling af indberetningsportalen VIRK (virk.dk) for Erhvervsstyrelsen samt for basisplatform til Rigshospitalets systemer. Vores stærke arkitektur- og udviklerkompetencer gør os i stand til at sammensætte løsninger med de rette teknologier. Vores Technology Advisory Board, der består af erfarne medarbejdere, følger teknologiernes udvikling og kommer med anbefalinger til opgraderingsstrategier til ældre teknologier og afprøvningsplaner til introduktion af nye teknologier.

Se: NINE's hjemmeside.

NINE indgår i TRIFORK

Den internationale IT-koncern Trifork har købt (i 2020) aktiemajoriteten i it-konsulentvirksomheden Nine. Nine’s holdingselskab er samtidigt blevet aktionær i Trifork Holding. Samarbejdet vil styrke og forankre vores rolle som en ledende leverandør af software løsninger til den offentlige sektor i Danmark. Nine har siden 2007 haft en væsentlig andel i digitaliseringen af den offentlige og private sektor i Danmark; herunder store it-projekter hos blandt andet Erhvervsstyrelsen, SKAT, ATP og AP Pension. Virksomheden har over 150 medarbejdere, der er kendetegnet ved at være nogle af Danmarks dygtigste og mest erfarne it-konsulenter og softwareudviklere.

Trifork er en international it-koncern med fokus på udvikling af innovative softwareløsninger. Koncernen blev oprindeligt stiftet i Danmark i 1996 af den nuværende koncerndirektør Jørn Larsen, og har nu selskaber og kontorer i mere end 10 lande i Europa og Nordamerika. Koncernen har en flad virksomhedsstruktur med mere end 1000 medarbejdere fordelt på 62 forretningsenheder (2022), der ledes af et bredt og stærkt management team. Trifork fokuserer på tre vertikale forretningsområder: Digital Sundhed, FinTech og Smart Buildings; og tre horisontale: Cloud Operations, Cyber Protection og Smart Enterprise.

Se: TRIFORK's hjemmeside.


Ovenstående er udarbejdet i samarbejde mellem virksomheden og Dansk Datahistorisk Forening og lagt på wiki’en i november 2022.