RC Teledata

Fra DDHFwiki
Spring til navigation Spring til søgning
RC Teledata med RC824 terminal - 1977

Regnecentralen lancerede RC Teledata i 1972. Det var et modulært opbygget online databehandlingssystem[1], der kunne tilpasses vidtgående individuelle behov og ønsker, og som var særlig velegnet til økonomistyring.

I virksomheden placeres en terminal - feks. en Datapoint 2200 - og en linjeskriver. Terminalerne stod via telefonnettet i direkte forbindelse med datamaskiner i RC's servicecentre i København, Odense, Århus og Ålborg. Fra terminalen kunne brugeren udføre administrative opgaver som ordrebehandling, fakturering, lager og debitorregnskab, og desuden kunne man fra terminalen løse ledelsesopgaver ved anvendelse af systemerne Budgetsimulation og Salgs- og Lagersimulation.

Produkter

RC Telefakt
Var et on-line faktureringssystem baseret på en realtimeløsning. Systemet udskrev individuelt tilpassede fakturaer og gav endvidere brugeren mulighed for øjeblikkelig forespørgsel på vare- og kunderegistre, der ajourføres i takt med grundbilagenes inddatering.
RC Teleordre
Indgik ofte i naturlig sammenhæng med Telefakt. Systemet udskrev ordrebekræftelser og ekspeditionssedler. Var velegnet i virksomheder med en leveringstid på mere end nogle få dage.

Teledata kunne derudover integreres med RC Diskette 1100, således at registreringen blev foretaget lokalt og oplysningerne kunne afsendes til viderebehandling på servicecentrene.


  1. I nutidens sprog svarer det til Software as a Service - SaaS.