RcTekst

Fra DDHFwiki
Spring til navigation Spring til søgning
RcTekst II

RcTekst var Regnecentralens bud på et tekstbehandlingsprodukt til mikrocomputerne Piccolo, RC Partner og RC Piccoline.

RcTekst var ikke skrevet fra bunden - det var baseret på en CP/M tekstbehandlingspakke, Palantir, fra et amerikansk firma, der hed Designer Software i Houston, Texas. Pakken blev oversat og tilpasset danske forhold. Designer Software ændrede senere navn til Palantir Software og lavede også en pakke til MS Windows 1.0 i 1986: Palantir WinText.

Formatering af teksten udføres med skjulte koder i teksten. Man trykker på <SÆT>-tasten, en et-tegnskode, og derefter den tekst der skal modificeres. Til sidst taster man <SLET> og den samme kode for at stoppe. Understregning er for eksempel: <SÆT>_Understreget tekst<SLET>_. På samme måde er det muligt at opsætte toptekst og bundtekst på dokumenter. Man fortæller først hvor mange linjer top-teksten skal være. Derefter bruger man <SÆT>T for hver linje man ønsker at skrive noget på i topteksten. Samme metode bruges for bundtekster.

RcTekst II

RcTekst II udkom i slutningen af 1985. De grundlæggende operationer er de samme, men der er kommet farver, hvis man har en farveskærm. Den primære nyhed var at man kunne lave kataloger over sine tekster, og give dem navne på op til 35 tegn.