DSI-tekst

Fra DDHFwiki
Spring til navigation Spring til søgning
DSI-tekst vers. 2.16

DSI-tekst var det første og primære produkt fra Dansk System Industri. Det blev senere udvidet til DSI-System. Tekstbehandlingspakken blev udviklet af Thomas Hejlsberg, og Anne Grethe Pind præsenterede den første udgave på Kontor & Data oktober 1984. Allerede et år efter introduktionen havde DSI-tekst opnået en markedsandel på 16 % af tekstbehandlings-markedet i Danmark, og efter 3 år en markedsandel på 30 %.

DSI-tekst var meget mere end tekstbehandling. Det var det første program, som totalt integrerede tekstbehandling, database og rapportgenerator, og der var lagt stor vægt på brugervenligheden. I 1985 udkom version 2 med Telex, elektronisk mail, telefonbeskeder, alarm og meget mere. DSI-tekst blev anvendt af DSB, Politiet, Forsvaret og Justitsministeriet som en grundbestanddel af deres daglige aktiviteter. DSI-tekst opnåede salg gennem alle computerforhandlere i Danmark, og det var oversat til tysk, norsk, svensk, spansk og engelsk.

I 2014 var der et foredrag i DDHF: Historien om DSI-tekst 1982-2014.

DSI-System

I 1989 blev der foretaget en komplet omprogrammering og resultatet blev til DSI-system. Denne udgave kunne kommunikere med andre DSI-systemer over elektronisk post.

Afslutningen på DSI-system

DSI kunne ikke i det lange løb konkurrere med markedsdominansen fra Microsoft efter at de havde lanceret en suite af kontorsoftware under Microsoft Windows. De tabte et udbud på et nyt journalsystem fra Justitsministeriet selv om DSI havde demonstreret at de kunne løse opgaven. Derefter valgte DSI i 1996 at bruge Microsoft og Oracle teknologi i deres fremtidige platform og konverterede alle eksisterende kunder.

Video

Anne Grethe Pind - DSI-TEKST