Farum Data & Dokumentation ApS

Fra DDHFwiki
Spring til navigation Spring til søgning
Annonce fra 1991

Skrevet af Nico de Jong:

Firmaet blev egentlig oprettet af bitter nød : jeg blev fyret fra Philips, og da der samtidig var en masse folk (der kom fra Rovsings konkurs) på markedet, var det meget svært at finde et passende job.

Første "bedrift" var udvikling af produktionssystemet for Dankort i 1984, som underleverandør til Multiplex Computer A/S (datterselskab af Sophus Berendsen A/S), som igen var underleverandør til DZ Security A/S. Al programmering foregik i BASIC, på Sord computere (de kunne ikke betragtes som PC'er).

I 1988 blev der for Bankenes Betalings Sentral i Oslo udviklet et stregkodebaseret fuldautomatiseret system til massekopiering / indlæsning / udskrivning af 8", 5.25" og 3.5" disketter. Lignende systemer blev solgt til Postbank Oslo og A/S EDB. Senere blev der hægtet moduler på til håndtering af SCSI drev som Exabyte, HP DAT, reel-to-reel osv. I Danmark var kunderne hovedsagelig Told & Skat, Girobank, Arbejdsgiverforeningen og Datacentralen (nu CSC)

Et af disse systemer, der kommer fra Danske Bank og har været i brug indtil 2007, står nu i køreklar stand i samlingen.

For en kunde blev der i 90'erne lavet et valideringssystem, der skulle køres som Windows DLL i konverteringssystemet. Af praktiske grunde (tilstedeværelsen af RPG/II ekspertise), blev "scriptfunktionen" udviklet så det lignede RPG/II på en prik, hvorefter kildekoden blev interpreteret af en DLL der var skrevet i Turbo Pascal for Windows 1.50. Dette medførte også, at der også skulle udvikles en RPG/II Editor til Windows.

Seneste kommercielle aktivitet er et antal programmer til brug for CBRN beregnere i NATO regi, dvs under overholdelse af diverse NATO standarder.

Som "privatmand" er jeg i ledige stunder igang med at kigge på hvordan man kan sætte samlingens fjernskrivere op i et lille net. Største problem er mangel på dokumentation, men jeg er ved at punke diverse kontakter i branchen. Nettet kommer (forhåbentlig) til at fungere eksakt som P&T's GENTEX system fra gamle dage.