Jørgen Albretsen

Fra DDHFwiki
Spring til navigationSpring til søgning

Jorgen Albretsen II.JPG

Fynbo, født 1958. Mit første program var et Algol-program (!) skrevet i 1974 på et kodningskursus i 3. real. Hulstrimler blev sendt frem og tilbage til RC i Odense, hvor programmerne blev kørt på en GIER. Programmet skulle beregne og udskrive alle ulige tal fra og med 1 til og med 99. Intet har siden været det samme...

1978 blev jeg student og flyttede til Århus for at læse det på det tidspunkt ret nye fag datalogi ved DAIMI - DAtalogisk Institutafdeling ved Matematisk Institut - på Aarhus Universitet. Cand. scient. 1989, afleverede speciale "En datalogisk analyse af Keplers Hypothesis Vicaria" (http://www.datjalb.com/about/pdf/MSc_Thesis_Jorgen_Albretsen_1989.pdf) en uge før Muren faldt!

Brugte megen tid på programmeringsopgaver for klassisk arkæologi og lingvistik ved siden af studierne. På universitetet lærte jeg Bjarner Svejgaard at kende - et fantastisk menneske, som jeg har lært meget af og er dybt taknemmelig for at have kendt. Var og er meget interesseret i naturvidenskabernes historie, noget som naturligt har ledt mig i retning af DDHF.

Så nu er jeg bidt af en gammel datamat. I et letsindigt øjeblik kastede jeg mig med naivitet ud i at være redaktør på foreningens - forhåbentlig på et tidspunkt - næste publikation "Datakommunikationens historie i Danmark". Bidrag og ideer modtages fortsat gerne! Blev lidt reddet af, at DDHF i 2014 var medarrangør af konferencen History of Nordic Computing 4 - HiNC4 (http://www.datjalb.com/about/hinc4), hvor der blev præsenteret papers om datakommunikation, bl.a. om PAXNET, følgende bog kan varmt anbefales: (https://www.saxo.com/dk/paxnet_bent-baek-jensen_paperback_9788771455632). Men der er meget mere at fortælle, så opgivet ideen har jeg ikke!

E-mail mailto:jal@adm.aau.dk Web http://www.datjalb.com