Johnson Systems, Inc.

Fra DDHFwiki
Spring til navigation Spring til søgning

Johnson Systems, Inc., Grundlagt i 1971, var en international softwarevirksomhed med hovedsæde i McLean, Virginia, en forstad til Washington DC, med kontorer i Dallas, London og Düsseldorf. JSI specialiserede sig i præstationsrelaterede softwareprodukter til datacenterstyring. JSI ville tilbyde systemer til analyse og kontrol af ydeevne til datacenterledere, der var bekymrede over effektiviteten af deres computerressourcer.

JARS

Baseret på førstehåndserfaring designede JSI sit første produkt "JARS" – ” Job Accounting Report System”. Den første version af "JARS" blev udviklet til mainframe DOS-brugere og det blev installeret i 1972. OS-versionen fulgte i 1973.

De følgende år udgav Johnson Systems en række produkter til understøttelse af både DOS, MVS og VM-drevne systemer med henblik på effektivitetsmålinger, afregningsmuligheder for forbrug mv..

UMAX

I 1977 introducerede JSI systemet "UMAX" – ”CICS/VS Utilization Monitor and Charge Back System”, designet til at give databehandlingsledere et værktøj som kunne lave effektive analyser af CICS/VS aktiviteterne. Data leveret af UMAX giver et grundigt billede af CICS/VS afregningsmuligheder. UMAX målte CICS/VS-brugerproduktivitet, overvågede miljøet, evaluerede softwareeffektivitet og leverede data til retfærdig kundefakturering og omkostningsfordeling.

APEX

I 1977 kom systemet "APEX" på markedet, Johnson Systems "Automated Planning and Execution Control System", som var blevet designet og testet af brugergrupper helt fra bunden og som skulle kunne både planlægge og styre afviklingen af batchprogrammer på mainframe’en.

ALARM

I 1980 introducerede Johnson Systems produktet "ALARM", et "Hardware Reliability Measurement System", med hvilket man kan lokalisere hardware enheder og databærende mediers pålidelighed og eventuelle problemer.

"ALARM" tillader dataadministratorer mulighed for at følge med og kontrollere leverandørernes vedligeholdelse af maskineriet, og derigennem forbedre hardware’ens pålidelighed og ydeevne.

ALARM manual (pr. 1980). Forklaringer og mange eksempler på rapporter mv. Noget tilsvarende vil kunne hentes ud af nutidens EREP / IFC-program.

Johnson Systems endeligt

Johnson Systems, Inc. blev opkøbt af Computer Associates (CA) i 1984 og produkterne indgik i CA’s portefølje.