Miniplan

Fra DDHFwiki
Spring til navigation Spring til søgning
Miniplan regneark

Miniplan var et regneark med tilhørende graftegningsprogram fremstillet specifikt til skolebrug. Det blev udgivet af Forlaget FAG og var udviklet af Carl Hemmingsen til Partner og Piccoline fra Regnecentralen.

Eftersom det var til skolebrug, var der kraftige begrænsninger i funktionalitet i forhold til professionelle produkter. Til gengæld var Miniplan også prissat derefter til 915 kr. for program og vejledning. Regnearket var på (85 rækker x 15 søjler) eller (50 rækker x 25 søjler) eller (50 rækker x 15 søjler). Når en ny opgave redigeres, skulle man vælge det ene eller det andet format. Man måtte altså fra starten gøre sig klart, om man havde behov for mange rækker eller for mange søjler.

Miniplan grafvisning

Graftegningsdelen kunne fremstille kurver, punkter, søjle- og trappediagrammer. Typerne og sprogbrugen i brugerinterfacet var designet til de typiske skoleopgaver. Udskrivningsprocedurerne var specielt tilpasset RC603P matrixprinteren.

Desuden kunne programmet læse datafiler f.eks hidrørende fra automatisk dataopsamling. Datafilen måtte kun indeholde reelle tal eller relle talsæt i PolyPascals format.