Uniplex

Fra DDHFwiki
Spring til navigation Spring til søgning

Uniplex var en kontor-pakke til UNIX-systemer og var udviklet af Uniplex Limited, Hemel Hempstead (UK) i starten af firserne. Programmet blev porteret til alle de populære UNIX-varianter, og kom også til MS-DOS. Regnecentralen solgte Uniplex til deres RC39 og RC900 systemer. Hos DDE havde de udviklet Supermax Kontorsystemet istedet, og Uniplex blev kun solgt til udenlandske kunder.

Uniplex Limited blev opkøbt af CP Software Group i 1994, og eksisterer stadigvæk, men der er ikke udkommet nye udgaver siden 2007.

Virkemåde for tidlige udgaver

Uniplex starter med en hovedmenu. Når man vælger tekstbehandling kommer man ind på en skærm med to linjer øverst. Den første er statuslinjen, den anden er en lineal, som viser tabulatorstop og margener. Man markerer tekstattributter, som f.eks. fed skrift ved at sætte en markering og en kode foran og bagved den tekst man vil have effekt på.

Ændring af kolonne-bredde, lige højremargen sker ved at man indsætter en ny lineal med ESC-r. Der er ni linealer at vælge imellem, og man kan ændre dem efter behov.

Man kan opsætte instruktioner, som formatterer teksten når den bliver udskrevet. Det gør man med "dot-kommandoer". F.eks. .HE7 fortæller at de næste 7 linjer er sidehoved.

Mere information