DP Computers A/S

Fra DDHFwiki
Spring til navigation Spring til søgning
DP Computers, år 1980

Da A/S Regnecentralen gik konkurs i 1979, blev der ved rekonstruktionen dannet tre nye selskaber: A/S Regnecentralen af 1979, RC Datacenter A/S og D.P. Computers A/S. For dette tredje nye selskab blev der indgået aftale med det amerikanske selskab TRW DATACOM INTERNATIONAL INC. om den fremtidige afsætning og service af de amerikanske Datapoint-produkter og -systemer på agenturbasis. Regnecentralen havde haft en del succes med Datapoint 2200 og senere produkter, så der var et kundegrundlag. Derudover var Datapoint stærk i det segment, der senere ville blive kaldt "mikrocomputere". De største konkurrenter var Apple II og Commodore PET, men Datapoint havde udviklet det første billige lokalnet - ARCNET, som gjorde det muligt at dele ressourcer på et kontor. Konkurrenterne var til rent personligt brug. Det nye selskab overtog ca. 80 af Regnecentralens hidtidige medarbejdere.

DP Computers etablerede sig på tre lokationer: Telegrafvej i Ballerup, Sintrupvej i Brabrand, og Lavsenvænget i Odense. I 1981 registrerede de varemærket Det integrerede kontor.

CP/M computerne begyndte at blive populære på det danske marked. Regnecentralen af 1979 havde introduceret RC700 Piccolo og Midas ApS m.fl. var begyndt at importere fra USA. CP/M havde den fordel at programudbudet var langt større, fordi den samme programpakke kunne køre på mange fabrikater. Software som SuperCalc og WordStar var bedre og billigere.

I 1982 var kontoret i Odense lukket. I løbet af 1982 skifter virksomheden navn til Datapoint A/S. På samme tid sker der det, at Datapoint Corporation i USA selv har leverings- og finansielle problemer, hvor de mister $800 Mil af firmaets værdi. Nu er der kun Telegrafvej lokationen tilbage.

Firmaet blev overtaget af Scanvest Management Systemer A/S i 1985, og i 1986 blev også Telegrafvej lukket. Scanvest hedder idag IT2000 Holding ApS (CVR: 87215628) og har stadigvæk Datapoint som binavn.

Fagbogsannoncer