La chasse au trésor

Fra DDHFwiki
Spring til navigation Spring til søgning

Computerspil til undervisning udviklet af Françoise Andersen og udgivet af Regnecentralen til CP/M og CCP/M.

Formålet er at træne eleverne i at skrive den bestemte artikel af et navneord korrekt efter franske retskrivningsregler. Når man kommer til en forhindring skal eleven vælge den rigtige genstand til at komme videre og samtidig bruge den bestemte artikel. Hvis man vælger rigtigt får man 50 point. Hver scene bliver beskrevet på fransk.

Du vil møde mange forhindringer, som du vil kunne gå forbi ved hjælp af nogle genstande, der står øverst på skærmen. Når maskinen spørger dig, hvad du vil tage (på fransk :"Qu'est-ce que vous prenez?" = "Hvad tager De?") skal du skrive navnet på den genstand du mener er passende. På listen står den med UBESTEMT ARTIKEL for eks. "un livre". Når du beder om den, skal du skrive den med BESTEMT ARTIKEL "le livre". Hvis det er et ord der begynder med en vokal eller et stumt "h", bliver "le" og "la" til "l'" for eks "un avion", "l'avion", "une huile", "l'huile".

Hvis du har valgt den rigtige genstand og ikke lavet sproglige fejl, får du 50 points. Hvis du har valgt en genstand der ikke passer, får du 5 minus points. Hvis du har lavet fejl i artikel, får du 10 minus points. Når spillet er slut, får du at vide hvor mange gange du har benyttet ordbogen, og hvor mange gange du har lavet fejl i artikel.

Der er tre historier:

  1. Guldmønterne: Før han døde betroede din gamle onkel dig en hemmelighed: "Der er en kiste med guldmønter begravet i haven".
  2. Diamanterne: Din onkel har skjult nogle diamanter i sit sommerhus på Rivieraen. Han er død, og du er hans universalarving.
  3. Detektiven: De er Jean Poirot sønnesøn af den berømte detektiv. De er på sporet af to banditter, der har stjålet kostbare malerier fra et museum.

Se anmeldelse i Piccolinien 1984 nr. 2.

Læs mere

La chasse au tresor på bibliotek.dk