MULTIDATA A/S

Fra DDHFwiki
Spring til navigation Spring til søgning

Multidata A/S kom fra fællesskabet PBS-Multidata, men blev udskilt herfra i 2003. Den 1. juli 2003 blev virksomheden udskilt fra PBS og samlede alle sine kompetencer under navnet Multidata A/S.

Se den tidligere historie om PBC, PBS og MULTIDATA.

I 2004 blev der sat streg under en ny strategi – at udvide virksomhedens mangeårige fokus på lønsystemer til at omfatte alle aspekter i personaleadministration. Virksomheden overtog konsulentfirmaet Vidana A/S, der havde kernekompetencer inden for personaleadministration og –udvikling.

Stort ASP-samarbejde

Danmarks største samarbejde om ASP-løsninger (Application Service Provider) er indgået mellem den ældste og yngste i it-branchen med "udlejning af løsninger" - det bankejede Multidata (fra 1968) og TDC- og Hands-ejede Servicehosting (fra 1999). Servicehosting A/S ejes 75 procent af TDC og 25 procent af Hands.

Sælger og drifter ASP-regnskabsløsninger (Application Service Provider) via revisorerne. Det er, som med løn fra Multidata it-løsninger til regnskab (Axapta) som virksomheder betaler for brugsretten til - typisk over nettet - i stedet for at investere i softwarelicensen til ejendom.

Aftalen betyder, at parterne går sammen om at levere løn og regnskaber som hidtil med lønkørsler fra Multidata og regnskabskørsler (Axapta) fra Servicehosting. Fidusen er, at der nu er lavet en integration mellem de to systemer. Det giver virksomhedskunden en besparelse på flere timer om måneden, da løndata fra Multidata og regnskabsdata fra Servicehosting nu automatisk opdateres i it-systemerne. Samarbejdsaftalen dækker mere end halvdelen af det private arbejdsmarked, da Multidata med løn til 1,2 millioner mennesker allere-de sidder på dette marked. (Kilde: Computerworld – 2003)”

MULTIDATA A/S ekspanderer

I 2005 opkøber Multidata lønprodukterne fra Bankernes EDB Central (BEC) og i 2007 endvidere forretningsområdet for analyser af løn og kompensation af Center for Ledelse, hvormed Multidata trådte et skridt tættere på sin daværende vision om at være den uundværlige samarbejdspartner for alle med personaleansvar.

2007 er året, hvor Multidata for alvor trådte ud over Danmarks grænser. Det skete med købet af Bluegarden der sikrede, at Multidata blev Skandinaviens største leverandør af systemer til løn- og HR-administration.

MULTIDATA skifter navn til BLUEGARDEN

i 2012 skifter Multidata navn til Bluegarden, og er fortsat Skandinaviens største leverandør af løn- og HR-ydelser.

Se den videre historie under: BLUEGARDEN

Tilknytningen til Ballerup, "Silicon Valley"

Læs mere om området og dets mange IT-virksomheder.