ADAM

Fra DDHFwiki
Spring til navigation Spring til søgning
ADAM med MP916 interface kort

ADAM er et interface til analog og digital måling og styring, som blev lanceret af Regnecentralen i 1985. Det er en udvidelse af RC Piccolinen der gør det muligt at tilkoble glødelamper, lysdioder, elektromagneter, elektromotorer, stepmotorer, varmelegemer, kontakter, omskiftere, fotoceller, alarmer, og en række følere til opsamling af måledata m.m.

Formålet med systemet var undervisning i datalære. Det var muligt for de små klassetrin at bruge Mikro-Logo til at styre og måle, og dermed konkretisere undervisningen. Eleverne kunne opleve sammenhængen mellem fysiske hændelser og et programmeringssprog på egen hånd. På de store klassetrin kunne eleverne få lov til at udfolde sig under anvendelse af det de havde lært i matematik og fysik, samtidig med at de lærte nogle af principperne bag den del af den teknologiske udvikling der har indflydelse på især den vareproducerende del af industrien: Robotter, automatisk overvågning, fuldautomatiske fabrikker m.m.

Produktet består af et printkort, der monteres inde in Piccolinen, samt en flad kasse, med en række bøsninger til bananstik.

"ADAM" står for ANALOG-DIGITAL-ANALOG-MODUL.

Mere information