Danline Software

Fra DDHFwiki
Spring til navigation Spring til søgning

Firmaet Dansk Totalinformation (CVR: 87488314) startede i 1979 i Fredericia, og udkom med deres kerneprodukt i begyndelsen af firserne: Dantekst. Det blev til en suite af produkter under Danline varemærket.

Andre produkter i serien:

  • Dantekst - tekstbehandling
  • Danplan - regneark med database
  • Danbase - kartoteks- og databaseprogram
  • Menumaster - menusystem til valg af programmer
  • Danmanager - avanceret planlægningskalender kombineret med en database
  • Intertex 44 - telex-/teletexmodul
  • Daninfo - arkiv- og informationssystem

Dantekst blev det mest populære tekstbehandlingsystem blandt mindre virksomheder. DTI tog konsekvensen og skiftede navn til Danline DTI-Software i 1989, og til Danline Software A/S et år senere.

Firmaet eksisterer stadigvæk og leverer primært systemer til campingbranchen.

Begyndelsen

De to stiftere, Peder Hvejsel og Steen Thaysen var naboer og fandt sammen i 1979 ved at Peder havde en køber til Steens ABC 80, som var blevet for lille. De ville udvikle software til små billige mikrocomputere og startede med at udvikle en konkurrent til det ejendomsmæglersystem, der på den tid fandtes til ABC 80. Det blev færdigt på tre år. Det blev udviklet i BASIC på en Commodore 8000 og blev solgt til en pris på 100.000 kr. Der var kun få kunder de første år. Det var nødvendigt at skaffe kapital over flere omgange. Men i 1983 kom der en ny lov, som gjorde at en ejendomsmægler kunne holdes ansvarlig for fejlberegning af den månedlige udgift til en ejendom. Det gjorde ejendomsmæglerne stærkt motiverede for at bruge EDB, og Dansk Totalinformation voksede til 30 ansatte i 1984.

Dantekst

Det produkt, der for alvor blev en succes kom imidlertid fra en helt anden kant. Peder Hvejsel var blevet ven med Mads Lund, der læste på Handelshøjskolen. Her skulle han skrive en opgave, og han havde brug for en billig computer til at skrive den på. Han købte en ICL Comet af Dansk Totalinformation. På den udviklede han sit eget tekstbehandlingssystem til at skrive rapporten på. Det blev fremvist på Mikrodata messen i 1984 og fik navnet Dantekst. Det opnåede mere end 50% af markedet.

Trods succesen med Dantekst havde firmaet stadigvæk problemer med at skaffe kapital til at finansiere produktudvikling og markedsføring. Resultatet blev at firmaet blev opdelt i tre i 1985: DTI Ejendomssystem, DTI Software og Dansk Totalinformation. DTI Software overtog salget af Dantekst og skiftede siden navn til Danline. Ejerne var Peder Hvejsel og Mads Lund. Danline fik efterhånden en hel suite af produkter.

I 1987 begyndte firmaet udviklingen af afløseren for Dantekst - Unikum. Det blev besluttet at udvikle det som et DOS-program, da firmaet ikke troede på OS/2. Unikum udkom netop da alle begyndte at gå over til Microsoft Windows og salget gik i stå.

Læs mere