Forskningscenter Risø

Fra DDHFwiki
Spring til navigation Spring til søgning

Forskningscenter Risø er Danmarks største forskningsinstitution og udfører naturvidenskabelig og teknologisk forskning inden for især energiteknologi og -planlægning. I 1956 oprettedes Atomforsøgsstationen Risø af Atomenergikommissionen med henblik på forskning i fredelig udnyttelse af atomenergi. Da Atomenergikommissionen blev nedlagt i 1976, blev Risø en institution med egen bestyrelse under det daværende Handelsministerium.

Risø var en tidlig bruger af DASK og bestilte i 1960 en GIER - nr. 2 - for 600.000 kr. Den blev leveret i begyndelsen af 1962. Mens de ventede på deres egen maskine, fremstillede programmørerne på Risø deres programmer i SLIP assembler på 8-spors hulstrimmel med en Friden Flexowriter. Strimlerne blev derefter sendt til Regnecentralen i Valby og efter et par dage kom resultatet tilbage. Hvis der var fejl, så var det forfra.

Dokumenter

Analog computer

Elektronikafdelingen havde kort forinden beslutningen om at købe en GIER anskaffet en analog regnemaskine, og der mente man, at den kunne dække Risøs behov for regnekraft i mange år.