Jørn Jensen

Fra DDHFwiki
Spring til navigation Spring til søgning
Jørn Jensen (foto)
Jørn koder.

Jørn Jensen, 1925-2007, var en af de allerførste danske edb-programmører (se Programmører fra Danmark). Jeg lærte ham at kende, da jeg begyndte at færdes på Regnecentralen i 1958. Jørn programmerede altid, også i frokostpauser, hvor han spiste en 'klap-sammen' mad imens, og i S-toget, hvor andre passagerer var mystificeret af de mærkelige koder, han sad og skrev. Jørn holdt dampen oppe bl.a. ved at spise en del hugget sukker mens han kodede, og en slags motion fik han ved ind imellem at ligge på knæ på kontorstolen og kode videre.

Han elskede også at konstruere dimser af alle mulige slags hjemme i sit værksted. Bl.a. udviklede han en fleksibel lysestage, der passer til alle tykkelser lys, og det var Jørn der konstruerede den plexiglas-montre, som NIB's udstoppede muldvarp ligger i.

På Wikipedia findes en kort biografi: Biografi for Jørn Jensen.

Chr. Gram

Mere information

Dengang det virkelig var spændende om maskinen ville, som vi. Bent Scharøe Petersen justerer strimmellæseren, mens Jørn Jensen kontrollerer ved kontrolbordet, 1958. Foto fra bogen "Niels Ivar Bech – en epoke i edb–udviklingen i Danmark" af Poul Sveistrup, Peter Naur, H. B. Hansen og Chr. Gram.

Bech forklarer en finesse for forsvarsminister Poul Hansen, mens professor Richard Petersen – "lille p" – interesseret ser til ved overdragelsen af DASK, 13. februar 1958. Foto fra bogen "Niels Ivar Bech – en epoke i edb–udviklingen i Danmark" af Poul Sveistrup, Peter Naur, H. B. Hansen og Chr. Gram.

Læs mere i BitArkivet om Danmarks første systemprogrammør, Jørn Jensen.