GIER/Manøvrebord

Fra DDHFwiki
Spring til navigation Spring til søgning

GIER Manøvrebord

Når vi har vores replika af NIMBI tavlen med i byen kan vi se hvor positivt folk reagerer på det fysiske aspekt. GIER simulatoren er god til at vise skrivemaskinen og manøvrebordet på skærmen. Men det vil være endnu bedre at have dem fysisk. Det vil give os mulighed for at opbygge et miljø omkring en ikke fungerende GIER, som kan fungere via simulatoren. Derved vil vi også oftere kunne fremvise en "kørende" GIER uden at skulle slide på den rigtige hver gang.

Vi har et USB interface til RC2000 som burde kunne bruges. Mogens talte umiddelbart om nogle timing problemer, så det skal der kigges nærmere på.

En fungerende IBM Model B Typewriter eller noget tilsvarende er nok en større udfordring - men en ting ad gangen.


På nyere modeller er der også et hjælpe manøvrebord. Her har vi ikke umiddelbart nogen vi kan kannibalisere, så fokus er i første omgang på hoved manøvrebordet.

Et frø plantes

 from:	Claus Andersen 
 to:	Mogens Kjær
 date:	Nov 6, 2021, 12:04 PM
 subject:	GIER terminal
Dernæst, så ville det være helt fantastisk hvis vi lavede en USB replika af konsollen. Min ambition er at den virkeligt skal ligne. Første skridt er derfor om jeg kan source knapper og lys. Jeg ved godt det er en større opgave, men skal du have bøvlet med at interface til det, så skal det ikke være en tarvelig kopi i en plastickasse. Jeg kan huske at der stod et konsolbord og rådnede op på Teknisk Museum. Om der også er en konsol ved jeg ikke. Hvis den er der, så kunne vi se om vi kunne "restaurere" den. og så evt. piggyback noget på den. Måske en adapter som til RC2000?
Jeg er udemærket klar over, at dette er større projekter, og jeg skal have flere på krogen. Men i praksis giver det jo nok kun mening hvis du gider tilpasse simulatoren.

Software interesse

 from:	Mogens Kjær
 to:	Claus Andersen
 cc:	torsdagsaktive
 date:	Nov 6, 2021, 2:32 PM
 subject:	Re: GIER terminal
Jeg skal nok være med mht. at modificere simulatoren.

Hardware findes

 from:	Finn Verner Nielsen
 to:	torsdagsaktive
 date:	Nov 7, 2021, 9:57 AM
 subject:	Re: GIER terminal
Angående GIER konsol: vi har en løs konsol, der dog ikke er monteret med alle glim-rør og knapper, men den kan sikkert fixes up. Burde kunne bringes til at ligne the real thing.


Alle lamper virker heldigvis intakte. Der er 20 knapper der mangler, og knappen ved siden af "step" syner defekt.


Den originale højttaler ser intakt ud. Ledningerne er desværre klippet tæt. Den oprindelige idé var at restaurere manøvrebordet og så have en adapter. Med så mange klippede ledninger, så kunne man overveje at indbygge den nye elektronik, men det skal holdes op imod det æstetiske med den manglende ledninger.


Lednignerne er rutet pænt rundt, men mange er desværre klippet over.

Hardware interesse

 from:	mpe
 to:	Claus Andersen
 date:	Nov 20, 2021, 5:54 PM
 subject:	USB I/O interface
Hvad er det for noget med et digitalt interface til Gier??
Hvis der ikke er andre, kan det da godt tænkes, jeg vil se nærmere på projektet.