RC2000

Fra DDHFwiki
Spring til navigation Spring til søgning
RC2000

RC2000 er en hulstrimmellæser, som blev udviklet af Regnecentralen i begyndelsen af 1960erne. I modsætning til alle andre læsere brugte RC2000 en fotoelektrisk celle til aflæsning af hullerne. Det gjorde det muligt at sætte hastigheden op, og hvor det var normalt for andre at starte og stoppe fremføringen efter hvert tegn, så brugte RC2000 en buffer, og fremførte strimlen med 18 km/t indtil bufferen var fyldt op. Det er så hurtigt at efter aflæsning kastes strimlen en halv meter ud i luften inden den daler ned i opsamlingskurven. RC2000 blev en stor eksportsucces og var indirekte medvirkende til Regnecentralens udvikling.

Første generation

Den første generation af RC2000 blev bygget specifikt til GIER og har interface driver transistorerne fordelt ud over de 8 data kort.

Forbindelserne på bagsiden er 30-bens stik.

Vores kørende GIER har en RC2000 af denne generation og vi har ikke fundet nogen manualer der beskriver denne variant.

Anden generation

Da RC2000 blev til et selvstændigt produkt, flyttede man alle transistorer vedrørende interfacet over på det kort der tidligere kun havde indeholdt kontrolsignal driverne. Dermed kunne man tilpasse RC2000 til forskellige computere ved blot at skifte dette ene kort.

Forbindelserne på bagsiden er Winchester stik.

De manualer vi har i samlingen er alle til denne generation.

F.eks findes der et kort ("1224" ?) der har TTL niveau interface, som bruges til f.eks RC7000 computeren.

Læs mere