Bent Scharøe Petersen

Fra DDHFwiki
Spring til navigation Spring til søgning

1928 - 27. september 2022.

Civilingeniør (svagstrøm) 1953.

Efter endt eksamen som civilingeniør blev Scharøe sendt til Stockholm for at studere de svenske tiltag omkring udvikling af elektronhjernen BESK. Her deltager han også i programmeringskurser for BESK. Arbejdede med konstruktion af SMIL i Lund og forberedelse af DASK, 1953-55.

Parallelt hermed arbejdede han også ved Laboratoriet for Telegrafi og Telefoni (senere Teleteknisk Forskningslaboratorium). Derefter kom Scharøe til ATV-instituttet - Regnecentralen, Dansk Institut for Matematikmaskiner, chefingeniør ved udviklingen af DASK, afdelingsleder ved Regnecentralens tekniske afdeling i København og beskæftiget med videre udbygning af GIER, RC2000-, RC3000, RC4000- og RC3500-produktlinier.

Tildelt G.A. Hagemanns guldmedalje 1959. Medl. af ATV 1962. ESSO-pris 1963.

Efter en periode som afdelingsleder ved teknisk afdeling hos Regnecentralen i Århus blev Scharøe ansat ved Jydsk Telefon, hvorfra han i en periode havde orlov for at varetage en midlertidig ansættelse i Forsvarsministeriet, med udstationering ved i Bruxelles Nato Communications and Information Systems Agency.

Scharøe deltager endelig i et EU RISE projekt. Da Tele Danmark blev etableret i 1990 valgte han at gå på pension. Pensionisttilværelsen forhindrede dog ikke Scharøe i at være aktiv. F.eks. var han et aktivt medlem af Dansk Datahistorisk Forening, hvor han holdt flere foredrag.