Tema 2 – display

I 80’erne brugte man i stigende grad store centrale computere til at effektivisere arbejdspladserne. Disse computeres datakraft blev delt af flere brugere, der benyttede computerne fra såkaldte teminaler.

Terminalerne kunne placeres langt væk fra de støjende computere. Ja man kunne ligefrem bruge telefonnettet til at kommunikere med maskinen fra et sted langt borte.

Men den største revolution var mikrocomputeren og den personlige computer. Med de små, billige maskiner fandt computeren vej til privaten. Ofte med fjernsynet som grænseflade for den nye digitale verden, som blev stadig mere kulørt, animeret og dragende. Nu skulle det være brugervenligt og se godt ud.

I slutningen af 80’er og starten af 90’erne blev OsWald og Hugo spillene folkeeje, godt hjulpet på vej af det succesrige program Eleva2ren i TV2.

Amiga og Commodore 64 mikrocomputere kunne vise grafik og farver for en billig penge, og de blev begge store salgshit.

Commodore 64 blev verdens bedst sælgende, enkelte computer og der opstod hurtigt et helt særligt miljø kaldet C64 scenen. Læs mere om C64 scenen her.

I denne del af udstillingen vises også et antal display-enheder som gennem tiderne har fremvist computernes resultater for brugerne. Se mere om disse enheder