Lørdag den 9. november afholdtes den indledende runde First Lego League 2002 i Super Arenaen i Ballerup. 500 ivrige skoleelever i alderen 9-16 år fra Sjælland dystede om at blive de bedste, så de kunne gå videre til Finalen i Jönköbing i Sverige, hvor hold fra Danmark, Sverige og Norge skal kæmpe om det Skandinaviske mesterskab. Lignende runder afholdtes i Aalborg, Herning, Nordborg og Billund samt i Norge og Sverige i alt 15 steder.

De 64 teams i Ballerup havde brugt fantasien til løsning af opgaverne. Projektet har til formål at øge interessen for de tekniske fag i skolerne: matematik, fysik etc. Opgaven består af en teoretisk og en teknisk del og begge tæller med i pointberegningen. Den teknisk gik ud på at bygge robotter af legoklodser, programmere dem til at køre gennem en bane og løse forskellige opgaver på tid. Ved den teoretiske del skulle eleverne præsentere løsninger på fremtidens problemer.

To hold gik videre fra konkurrencen i Ballerup: LVS-teamet fra Lille Værløse Skole og Byggemand Bob-teamet fra Rosenlundskolen i Skovlunde.

Fra Dansk Datahistorisk Forening deltog Mogens Kjær, Knud Viuf og Tuan Luu som dommere, mens Jørgen O. Bjerregaard og Anne Stine Schlamovitz fungerede som loose hands.

First Lego League er en del af et større projekt under First Scandinavia, støttet af erhvervslivet i de tre skandinaviske lande: Danmark, Norge og Sverige.

For dataarkæolognerne og Dansk Datahistorisk Forening var det en spændende og lærerig dag. Et projekt, der ligger helt i foreningens ånd. Vi regner også med at deltage til næste år. Yderligere oplysninger om First Lego League kan findes på følgende adresse: www.hjernekraft.org samt www.firstscandinavia.org

Se billeder hér