Historien om DSI-TEKST – tirsdag 25.november kl. 19.30

Historien om DSI-TEKST fra 1984-1999

dsi-2

Anne Grethe Pind, M.Sc. i kemi,
grundlægger af Dansk System Industri ApS

Sted: Tapeten, Magleparken 5, 2750 Ballerup, kl. 19.30

 Slides
Slides med noter

Anne Grethe Pind, som i 1980 grundlagde Dansk System Industri, vil give os ”Historien om DSI-TEKST fra 1984-1999” i billeder og ord.

DSI-TEKST blev udviklet af Thomas Hejlsberg, og Anne Grethe præsenterede den første udgave på Kontor & Data oktober 1984. Allerede et år efter introduktionen havde DSI-TEKST opnået en markedsandel på 16 % af tekstbehandlings-markedet i Danmark, og efter 3 år en markedsandel på 30 %.

Men DSI-TEKST var meget mere end tekstbehandling. Det var det første program, som totalt integrerede tekstbehandling, database og rapportgenerator. DSI-TEKST var legende let og indeholdt Telex, elektronisk mail og meget mere. Mange standardapplikationer blev udviklet både af DSI, af storkunder og af forhandlere, hvoraf nogle applikationer stadig kører.

DSI-TEKST blev anvendt af DSB, Politiet, Forsvaret og Justitsministeriet som en grund- bestanddel af deres daglige aktiviteter. DSI-TEKST opnåede salg gennem alle computer-forhandlere i Danmark, og det var oversat til tysk, norsk, svensk, spansk og engelsk.

Anne Grethe Pind vil også fortælle om de mange vanskeligheder, der er ved at starte et firma og ikke mindst drive det videre.

Anne Grethe Pind har siden 1999 været fuldtids kunstmaler og har galleri med egne malerier i 3 etager (Galleri Pind www.galleripind.dk), i egen bolig, Tjørnevej 6, Kgs. Lyngby. Her udbyder hun også sine malekurser.

 

Arrangementet er for medlemmer med evt. ledsager. Tilmelding ikke nødvendig.

 

Med venlig hilsen

Datahistorisk Forening