Torsdagsaktive 24. september 2015

Også denne aften havde en broget flok af nørder fundet vej til Ballerup. Der blev arbejdet på en række forskellige projekter og foreningen modtog en fin donation fra Søren Christiansen.

Søren brugte både DASK og GIER i de gamle dage. Han havde udført opgaver for bl.a. Søværnet, som i forskellige situationer kunne have glæde af maskinernes regnekraft. Opgaverne var ikke helt lette så for at sikre, at man både havde programmeret maskinen korrekt OG at maskinen faktisk havde regnet rigtigt, måtte man i hånden udføre en række af beregningerne for at kontrollere maskinens (DASKs) resultater.

??? fortæller om hans arbejde, mens Mogens Kjær foretager optisk analyse af en af Sørens hulstrimler. Yderst til venstre sidder Finn Verner Nielsen og lytter med.

Søren fortæller om hans arbejde, mens Mogens Kjær foretager optisk analyse af en af de medbragte hulstrimler. Yderst til venstre sidder Finn Verner Nielsen og lytter med.

 

Vi modtog en del "software" fra ??? i form af hulstrimler. Bliver spændende at få dem indlæst på GIER og gemt i vores Softwaredatabase.

Vi modtog en del “software” fra Søren i form af hulstrimler. Bliver spændende at få dem indlæst på GIER og gemt i vores Softwaredatabase.

 

En af de mere kuriøse ting, som vi fik doneret.

En af de mere kuriøse ting, som vi fik doneret.

 

Steffen Lytnov var igang med COMAL på en RC Piccolo 702.

??? foran to RC 702 Piccoloer. Det er formentligt et af de tungeste tastaturer, som nogensinde er blevet anvendt til mikrodatamater - men det holder sig til gengæld også godt.

Steffen foran to RC 702 Piccoloer. Det er formentligt et af de tungeste tastaturer, som nogensinde er blevet anvendt til mikrodatamater – men det holder sig til gengæld også godt.

 

Computer, skærm, kodelistning og et herligt tastatur. Hvad mere kan man ønske sig?

Computere, skærm, kodelistning og et herligt tastatur. Hvad mere kan man ønske sig?

Laust måtte opgive at få Gotek til at fungere på Amstrad, så nu anvendes 3.5″ diske som overførselsmedie.

Data reddes fra de ustabile 3" diske, som Amstrad anvendte. De overføres til 3.5" diske for derefter at blive indlæst på PC.

Data reddes fra de ustabile 3″ diske, som Amstrad anvendte. De overføres til 3.5″ diske for derefter at blive indlæst på PC.

 

Foreningen råder over en vis mængde "reservedele". Vi går ikke ned på udstyr.

Foreningen råder over en vis mængde “reservedele”. Vi går ikke ned på udstyr. Her Lausts samling af “eksperimentielle” floppydrev.

 

Desværre kommer moderne computere sjældent med en strømforsyning, som har stik til floppy. Det kan dog løses med en PSU af ældre dato.

Desværre kommer moderne computere sjældent med en strømforsyning, som har stik til floppy. Det kan dog løses med en PSU af ældre dato (gemt bag bordbenet).

Martin gik igang med genoplivning af en Commodore 64.

Hvad gør man, når man har en C64 der ikke producerer andet end sort skærm? Man starter fra en en af.

Hvad gør man, når man har en C64 der ikke producerer andet end sort skærm? Man starter fra den ene ende af.

 

Det var én kreds. Så mangler vi bare... mange.

Det var én kreds. Så mangler vi bare… mange.

Der er selvfølgeligt også lejlighed til en lille snak.

Poul Badura og Peter Heinrich in conversation.

Poul Badura og Peter Heinrich in conversation.