Invitation fra Dansk Datahistorisk Forening

Tirsdag den 9. november 2010 kl. 19.00

Sted: Tapeten, Magleparken 3-5, 2750 Ballerup

Harddiske og/eller magnetbånd – hvor går udviklingen hen ?

Magnetiske medier har så længe vi kan huske spillet en stor rolle for anvendelse og udvikling af computeren. Datahistorisk Forening har masser af eksempler på de ældre systemer og medier i sine samlinger i Ballerup, men hvordan ser det ud med disse teknologier lige nu, og hvor går udviklingen hen. Det vil vi gerne prøve at belyse med dette aftenarrangement med specialister på området.

Nutidens harddisk

ved

Mikkel Fougt Hansen, Ph.D., Lektor, DTU Nanotech – Institut for Mikro- og Nanoteknologi

Harddisken har gennemgået en utrolig udvikling siden den første disk blev introduceret i 1956 frem til nutidens nanoteknologi-baserede harddisk, hvor arealet af en bit er reduceret ca. 100 millioner gange. Denne udvikling er et resultat af utrolige fysiske gennembrud og omfattende ingeniørudvikling af alle aspekter af harddisken. Ved dette indlæg vil du høre om, hvordan information lagres i en harddisk. Du vil høre om de vigtige skridt i harddiskens udvikling, der har ledt til nutidens harddisk, og om de udfordringer der er for den fortsatte udvikling.

Mikkels slides som PDF.

State of the art Tape-teknologier

ved

Leif Schiøler, Backup and Archive Solutions Business Leader, IBM Danmark

Mange siger i dag, at lagring på magnetbånd hører fortiden til. I dette indlæg vil vi få belyst, hvorfor IBM mener, at dette ikke er tilfældet. Tape-teknologierne lever i bedste velgående, og vi skal høre, hvilken vej de udvikler sig. Er rygterne om mediets snarlige død overdrevne? Kom og dan dig dit eget indtryk.

Leifs slides som PDF
Artikel fra IBM J. Res. & Dev.
2 ekstra slides.

For medlemmer med evt. ledsager. Tilmelding unødvendig.

Med venlig hilsen

Dansk Datahistorisk Forening