Torsdagsaktive d. 8. November 2012

Et lille udsnit af nogle af torsdagens aktiviteter.

Henrik og Ole kigger på en analog computer

Henrik og Ole fik kigget lidt på den analoge computer til udregning af karaktergennemsnit efter 13-skalaen på skolerne. De fik så også lige regnet efter på papir, at det nu passede, men det var ikke helt overbevisende, da den moderne lommeregner kome til hjælp :-). Skiven er istand til at regne et karaktergennemsnit ud så længe du har imellem 11 og 16 karakterer. Da skiven kun kan vise 128 forskellige resultater, så kom der lidt diskussion ud af hvordan man nemt og entydigt afgjorde når skiven regnede rigtigt. Hvis man eksempelvis havde 16 x 03, så vil den ikke vise det korrekte gennemsnit. Det kan forvisse sig ved, at summe 16 x 03 sammen, men det er jo ikke intuitivt. Det blev vi aldrig helt kloge på, men det lyder som en fin lille Thorkil opgave: Hvordan aflæser man nemt og intuitivt, at man er “out of range”?

Thorkil med Olivetti Programma. Uffe ses i baggrunden

Thorkil er som bekendt i gang med den langvarige process at få genoplivet vores Olivetti Programma 101. Han fik nørklet en del med det, men det hørte vi ikke så meget om. Tilgengæld fik vi vendt en masse andre af verdens problemer, som det nu hører sig til.

Korrekt afkodning af DTMF på Commodore 64

Uffe og Claus havde især en rigtig god aften. Nu kan vi prale af at have en fungerende DTMF til joystick adapter der kan sluttes til hhv. en telefon og computer. Prototypen er fuldt fungerende, og der er kun snydt med en lille ting: I denne testopstilling afkoder vi kun venstre, ned og skrå ned mod venstre. De andre retninger vil første blive medtaget på det første board vi lodder færdig.

På billedet kan man i baggrunden svagt ane en Commodore 64, og skærmen allerbagerst viser så resultatet af det der trykkes på telefonen. Med alle mulige svinkeærinder undervejs har det været en lang men meget underholdende process. Vi håber Carsten snart kommer på banen og får rigget en Amiga op med SD kort, så vi nemt kan boot’e Hugo på den.

Aften sluttede med, at Uffe fik skitseret vores endelige løsning op. Næste torsdag er planen er, at få loddet et hul board, og få tegnet skitsen op i EagleCAD. Tiden nærmer sig hvor vi kan være bekendt at tage kontakt til Labitat folket.

Uffe igang med at skitsere circuit diagrammet