Torsdagsaktive d. 17. Januar 2013

Mogens fik testet det nyindkøbte fladskærms TV til GIER emulatoren som skal bruge hos P&T. Den blev sat i Hotel-mode, så pilfingre skal have en fjernbetjening med hvis de vil lege med.

Poul-Henning sad og legede med, at få beskåret en masse indscannede sider fra Bell Systems Journal, som man kan læse om andetsteds.

Ny reol med assorterede Apple produkter

Per og Henrik har fået sorteret godt og grundigt i Apple udstyret. De er nu kommet så langt, at det mest interessante og repræsentative udstyr er kommet op på sin egen reol, så man kan overskue det. Det er rart at kunne se frugterne af de kæmpe sorteringsarbejde de har haft gang i.

En lettere frustreret Uffe

3 udgaver af DTMF boards

Uffe sad og var en smule frustreret. Han er nu igang med 3de udgave af DTMF boardet. Første udgave var en umiddelbar success, og virkede ved test. Der blev dog fundet en uhensigtsmæssighed. Diodekonfigurationen var ikke helt korrekt, så næste udgave var med en open collector buffer.

Men mere vil jo have mere. Denne løsning var ikke brug bar i forhold til de skrå retninger, og version 3 kom på banen. Vi har stadig selve dekoder chippen, men det 4-bit signal der kommer ud af den går nu direkte over i en Atmel AVR ATmega 168 P. Det er den samme chip som kendes fra Arduino boards. Den har så nogle GPIO pins som så køres direkte til joystick porten. Herved er det nemt at håndtere de skrå retninger hvor 2 pins skal sluttes på en gang. Løsningen blev valgt, da den var kendt og nem at gå til. “Ulempen” er så, at man når man bygger kredsløbet skal flashe et lille program på chippen. Det går lidt imod den oprindelige plan om, at det skulle være en hardware only løsning med diskrete komponenter, men har kun praktisk betydning når man bygger. Samtidig er kredsen så billig, at det er billigere end hvad vi kunne sammensætte med diskrete komponenter når man køber i løssalg.

Pallereoler på ny placering

De to sektioner af palle reolerne, der blev pillet ned ved værkstedet, for at give albuerum til bordene, har fundet deres nye placering. En del af pladsen på dem er allerede blevet lovet væk.