Arrangement om JPEG standarden – 30.oktober kl. 19.30

Invitation fra Dansk Datahistorisk Forening

Onsdag den 30.oktober 2013  kl. 19.30

 

Sted: Tapeten, Magleparken 5, 2750 Ballerup

  

JPEG – en standard med danske rødder
Birger Niss, tidligere KTAS

Slides fra arrangementet findes her.

 

Siden slutningen af 80’erne er milliarder af digitale billeder blevet komprimeret med JPEG. I aftenens foredrag fortælles JPEG’s tilblivelseshistorie fra europæisk teleselskabsprojekt til interna-tional standard. Der gives en overordnet gennemgang af den algoritme, der benyttes i metoden og de parametre, der styrer kvaliteten. Til slut ses på moderne alternativer til JPEG classic, så som JPEG2000 og Googles nye WebP.  

Arrangementet er for medlemmer med evt. ledsager. Tilmelding ikke nødvendig.

 

Med venlig hilsen

Datahistorisk Forening